TEBE beta available for testing

Thunderbird Environment Backup Extension

TEBE beta available for testing

Postby cbaker_admin » Sun Dec 28, 2008 8:27 pm

Finally! FEBE for Tb!

Download from the TEBE homepage.

Please post bugs and other issues here.
Chuck
cbaker_admin
Site Admin
 
Posts: 4413
Joined: Sun Nov 27, 2005 10:51 pm
Location: Glendale, AZ USA

Postby jlyst » Tue Dec 30, 2008 8:24 am

Heh got this but i cant remember what i was doing to cause it now!
--------------------------------------------------------------
[Exception... "Component returned failure code: 0x80004005
(NS_ERROR_FAILURE)
[nsIZipWriter.addEntryFile]" nsresult: "0x80004005 (NS_ERROR_FAILURE)"
location: "JS frame ::
chrome://tebe/content/tebeZip.js :: anonymous :: line 80" data: no]

Error adding cookies.sqlite-journal to zip archive
------------------------------------------------------------

It seemed to continue on & complete the backup after i "jiggled with it" (can't recall). Is there some way I can verify that the backup's successful?
Or does the built-in verify notify you if it wasn't?

I've just realised that this tool will have the same limitation as FEBE in that it's only effective if you always have Tbird running...
If you have it closed when a scheduled backup is due then the backup wont happen! This is quite a big limitation IMO, no disrespect to your beautiful work.

Hmmm...
Might have to work out how to 'CRON' backups of my profile folders on OSX.... Surely there's something similar I can do on my windows work laptop too..

Sorry getting off topic!
jlyst
 

Postby cbaker_admin » Tue Dec 30, 2008 4:47 pm

Were you running a full profile or selective TEBE backup? If you didn't get a TEBE results report, the backup most likely did not complete.
Chuck
cbaker_admin
Site Admin
 
Posts: 4413
Joined: Sun Nov 27, 2005 10:51 pm
Location: Glendale, AZ USA

Postby wsm » Wed Dec 31, 2008 9:10 am

used with 3.0b2pre

needs work.
worked once - backuped up extensions but didn't terminate.
second and third runs were less successful.
fourth doesn't even create the backup directory
wsm
 

Postby cbaker_admin » Wed Dec 31, 2008 9:53 am

Any TEBE related errors in the error console (Tools > Error Console)?
Chuck
cbaker_admin
Site Admin
 
Posts: 4413
Joined: Sun Nov 27, 2005 10:51 pm
Location: Glendale, AZ USA

Postby wsm » Wed Dec 31, 2008 10:17 am

cbaker_admin wrote:Any TEBE related errors in the error console (Tools > Error Console)?


no.


I just reinstalled TEBE. This time, on first run

changed options to
backup to directory YYYY ...
profile
themes

start
got message
Could not process extension/theme with GUID linky@gemal.dk -- skipped
clicked close
Could not process extension/theme with GUID xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx -- skipped
clicked close
[backup completed]
got TEBE completion page


second run, no option changes:
"backup in progress, please wait"
had to click abort
- no progress, no backup directory created and no clue what's wrong
wsm
 

Postby cbaker_admin » Wed Dec 31, 2008 10:22 am

There are a few different reasons the "Could not process extension/theme with GUID" message is generated. I will put in a more specific error message to help debugging.

Thanks!

Edit: That particular message is generated when TEBE cannot find an entry for the extension in extensions.rdf. Try deleting (with Tb closed) the three files named extensions.rdf, .ini, .cache in your Tb profile directory. They will be rebuilt when Tb restarts.
Chuck
cbaker_admin
Site Admin
 
Posts: 4413
Joined: Sun Nov 27, 2005 10:51 pm
Location: Glendale, AZ USA

Postby cbaker_admin » Wed Dec 31, 2008 3:47 pm

I just installed the latest Shredder nightly (31-Dec-2008 04:28 8.0M) and could not duplicate the problems you experienced. What version are you using?
Chuck
cbaker_admin
Site Admin
 
Posts: 4413
Joined: Sun Nov 27, 2005 10:51 pm
Location: Glendale, AZ USA

Postby cbaker_admin » Wed Dec 31, 2008 4:02 pm

Latest TEBE nightly (TEBEbeta(20081231_155055)) available on the TEBE homepage.
Chuck
cbaker_admin
Site Admin
 
Posts: 4413
Joined: Sun Nov 27, 2005 10:51 pm
Location: Glendale, AZ USA

Postby jlyst » Sat Jan 03, 2009 12:49 am

cbaker_admin wrote:Were you running a full profile or selective TEBE backup? If you didn't get a TEBE results report, the backup most likely did not complete.


Sorry for delayed response, not getting emails upon forum response...
Full profile, from mem I'm sure i did get the report at the end and it looked fine there...
jlyst
 

Postby jlyst » Sat Jan 03, 2009 12:55 am

cbaker_admin wrote:Latest TEBE nightly (TEBEbeta(20081231_155055)) available on the TEBE homepage.



Wont install, using latest shredder nightly... (OS X 10.4.11)
Renamed to xxxx.xpi as required, still no go.
jlyst
 

Postby cbaker_admin » Sat Jan 03, 2009 9:56 am

Is there any indication (error message, etc.) as to why it won't install?
Chuck
cbaker_admin
Site Admin
 
Posts: 4413
Joined: Sun Nov 27, 2005 10:51 pm
Location: Glendale, AZ USA

Postby jlyst » Sat Jan 03, 2009 10:11 am

nope :-(
jlyst
 

Postby cbaker_admin » Sat Jan 03, 2009 10:27 am

Hmmm ... don't know what the problem may be. I just installed Shredder nightly (01/03) and downloaded/installed TEBEbeta(20081231_155055) and it works for me. Maybe your download is corrupt?
Chuck
cbaker_admin
Site Admin
 
Posts: 4413
Joined: Sun Nov 27, 2005 10:51 pm
Location: Glendale, AZ USA

Postby jlyst » Sat Jan 03, 2009 9:16 pm

I did try twice, will try again...
Finally seems to have worked..

But as previously stated as much as Id like to provide ample feedback..
I don't think this is the solution for me as scheduling only works when tbird is launched. Unless I'm mistaken?

Backup upon launch or shut-down is okay but often i may forget to do this and ensure a recent backup etc...
Plus it quickly become annoying when you're trying to get work done etc...

Seems to be working pretty well so far for what it's designed to do...
Results from a Scheduled backup:

01/04/2009 15:06:20
Items processed: 1 total (Created in: /Volumes/Backup d0s1/Thunderbird/Latest unstable/TEBE 2009 01-04 15.06.00)
Profile backed up to: profileTb{test-tube}.tbu
User agent: Mozilla/5.0 (Macintosh; U; Intel Mac OS X 10.4; en-US; rv:1.9.1b3pre) Gecko/20090103 Lightning/1.0pre Shredder/3.0b2pre


Manual:

01/04/2009 15:14:33
Items processed: 1 total (Created in: /Volumes/Backup d0s1/Thunderbird/Latest unstable/TEBE 2009 01-04 15.14.14)
Profile backed up to: profileTb{test-tube}.tbu
User agent: Mozilla/5.0 (Macintosh; U; Intel Mac OS X 10.4; en-US; rv:1.9.1b3pre) Gecko/20090103 Lightning/1.0pre Shredder/3.0b2pre


And on Shut-down:

01/04/2009 15:16:43
Items processed: 1 total (Created in: /Volumes/Backup d0s1/Thunderbird/Latest unstable/TEBE 2009 01-04 15.16.24)
Profile backed up to: profileTb{test-tube}.tbu
User agent: Mozilla/5.0 (Macintosh; U; Intel Mac OS X 10.4; en-US; rv:1.9.1b3pre) Gecko/20090103 Lightning/1.0pre Shredder/3.0b2pre


But I guess output from the results report isn't necessarily the most definitive way to determine if a backup was 100% successful?
Behaviour of the pop up boxes is still a little weird, they don't gain auto-focus etc..

Also I noticed in the schedule where you chose minutes that they're not appearing. You have to guess where the next increment of 5-min is...
Plus it would prolly be better if people could just type in the minutes they want, instead of having to chose from 5-min increments in a dd list...

Cheers
jlyst
 

Next

Return to TEBE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron