FEBE 7.0beta7, CLEO 5.0beta2, and OPIE 3.0beta - bug reports

"Firefox Environment Backup Extension" and "Compact Library Extension Organizer" discussion and bug reporting.

Re: FEBE 7.0beta7, CLEO 5.0beta2, and OPIE 3.0beta - bug rep

Postby cbaker_admin » Sat Jul 16, 2011 3:58 pm

Thanks for the info, but I have to question whether it is really productive to debug FEBE against early alpha releases. In this particular case, the error stems from the Gecko 7.0 removal of the nsIJSON xpcom interface in favor of a native JSON object.

There are bound to be other changes before Fx 7 is released so I'll wait until the betas settle in before I start changing code.
cbaker_admin
Site Admin
 
Posts: 4427
Joined: Sun Nov 27, 2005 10:51 pm
Location: Glendale, AZ USA

Re: FEBE 7.0beta7, CLEO 5.0beta2, and OPIE 3.0beta - bug rep

Postby RohitK » Sun Jul 17, 2011 12:15 am

Fair enough. But then I guess us alpha users are stuck without FEBE. :)
RohitK
 

Re: FEBE 7.0beta7, CLEO 5.0beta2, and OPIE 3.0beta - bug rep

Postby RohitK » Tue Jul 19, 2011 5:21 am

Never mind. I fixed the problem for myself. It's working perfectly fine now. :)

Thanks!
RohitK
 

Re: FEBE 7.0beta7, CLEO 5.0beta2, and OPIE 3.0beta - bug rep

Postby cbaker_admin » Tue Jul 19, 2011 5:32 am

What did you do?
cbaker_admin
Site Admin
 
Posts: 4427
Joined: Sun Nov 27, 2005 10:51 pm
Location: Glendale, AZ USA

Re: FEBE 7.0beta7, CLEO 5.0beta2, and OPIE 3.0beta - bug rep

Postby American_Jesus » Tue Jul 19, 2011 5:48 pm

FEBE wont respect schedule if ntpd is initiated.

I'm on Arch Linux, if i start ntpd FEBE will create a new backup on every new linux boot.
is scheduled to make a backup once a week, but does not respect the schedule if the ntpd is started.


Mozilla/5.0 (X11; Linux i686; rv:5.0) Gecko/20100101 Firefox/5.0
FEBE 7.0beta7
American_Jesus
 
Posts: 2
Joined: Tue Jul 19, 2011 5:39 pm

Re: FEBE 7.0beta7, CLEO 5.0beta2, and OPIE 3.0beta - bug rep

Postby cbaker_admin » Wed Jul 20, 2011 7:26 am

FEBE relies extensively on the javascript Date() object and the native functions setTimeout() and setInterval() to do its backup scheduling. Perhaps the ntpd (the Network Time Protocol daemon for those reading that aren't familiar) is breaking these.

Take a look in about:config for the preferences extensions.febe.schedule.description (holds the next scheduled backup time) and extensions.febe.lastbackup. Do the entries contain sensible values?
cbaker_admin
Site Admin
 
Posts: 4427
Joined: Sun Nov 27, 2005 10:51 pm
Location: Glendale, AZ USA

Re: FEBE 7.0beta7, CLEO 5.0beta2, and OPIE 3.0beta - bug rep

Postby RohitK » Wed Jul 20, 2011 9:36 am

cbaker_admin wrote:What did you do?


What I had to. Extracted the jar, opened the files, edited them to use the native JSON functions and re-packaged and replaced. :)
RohitK
 

Re: FEBE 7.0beta7, CLEO 5.0beta2, and OPIE 3.0beta - bug rep

Postby American_Jesus » Wed Jul 20, 2011 10:09 am

cbaker_admin wrote:Take a look in about:config for the preferences extensions.febe.schedule.description (holds the next scheduled backup time) and extensions.febe.lastbackup. Do the entries contain sensible values?


extensions.febe.schedule.description;25-07-2011 18:00:00
extensions.febe.lastbackup;


extensions.febe.lastbackup have no value
American_Jesus
 
Posts: 2
Joined: Tue Jul 19, 2011 5:39 pm

Re: FEBE 7.0beta7, CLEO 5.0beta2, and OPIE 3.0beta - bug rep

Postby Fatman » Fri Jul 22, 2011 11:41 am

RohitK wrote:Fair enough. But then I guess us alpha users are stuck without FEBE. :)


(snicker)

What do you expect, we alpha users are the guinea pigs!

(/snicker)
Fatman
 

Re: FEBE 7.0beta7, CLEO 5.0beta2, and OPIE 3.0beta - bug rep

Postby I_ROUTE » Sat Jul 23, 2011 9:23 pm

MACBook Pro / MAC Mini
OS X 10.6 and/or 10.7 / OS X 10.6 Server
FireFox 4 or 5 (currently 5.0.1)
FEBE 7.0 (Issue seen in past beta releases as well)

Issue: When trying to restore a full profile (I.e. "ProfileFX4{default}.fbu"), the a fore mentioned file is "greyed out" and not selectable. My only guess is that FEBE is looking for some other file extension as if I go into finder and remove ".fbu" file extension form the file, it is then selectable and restore works fine.

Profile not selectable with FBU extension on file.
Image


Thanks,
Jeff
I_ROUTE
 

Re: FEBE 7.0beta7, CLEO 5.0beta2, and OPIE 3.0beta - bug rep

Postby cbaker_admin » Sun Jul 24, 2011 11:49 am

There is a known problem with Macs and the filePicker (see bug 444423). While I have written code to bypass this bug, it is likely that FEBE does not recognize you are using a Mac.

Try this: Install the Console² extension if you do not already have it. Once installed, go to Tools > Error console. Click the "Clear" button to start a clean slate. Copy/paste navigator.platform.toLowerCase(); into the "Evaluate" box. What value is displayed?

FEBE currently checks this value against
  1. "darwin"
  2. "macintel"
  3. "macppc"
to determine a Mac platform.
cbaker_admin
Site Admin
 
Posts: 4427
Joined: Sun Nov 27, 2005 10:51 pm
Location: Glendale, AZ USA

Re: FEBE 7.0beta7, CLEO 5.0beta2, and OPIE 3.0beta - bug rep

Postby I_ROUTE » Sun Jul 24, 2011 5:33 pm

cbaker_admin wrote:.... What value is displayed?

FEBE currently checks this value against
  1. "darwin"
  2. "macintel"
  3. "macppc"
to determine a Mac platform.



Returns this:
macintel


Thanks,
Jeff
I_ROUTE
 

Re: FEBE 7.0beta7, CLEO 5.0beta2, and OPIE 3.0beta - bug rep

Postby cbaker_admin » Tue Jul 26, 2011 9:02 am

Problem found and fixed. Will be available in FEBE v7.0.1 submitted to AMO yesterday. Preliminary review should take a few days and (if no problems are found) should be released within a week.
cbaker_admin
Site Admin
 
Posts: 4427
Joined: Sun Nov 27, 2005 10:51 pm
Location: Glendale, AZ USA

Re: FEBE 7.0beta7, CLEO 5.0beta2, and OPIE 3.0beta - bug rep

Postby I_ROUTE » Wed Jul 27, 2011 1:00 pm

Many Thanks Chuck!
I_ROUTE
 

Re: FEBE 7.0beta7, CLEO 5.0beta2, and OPIE 3.0beta - bug rep

Postby AMG » Sun Aug 28, 2011 11:05 pm

Hi

FEBE make no Backup when installed mafiaafire-gee-no-evil https://addons.mozilla.org/de/firefox/addon/mafiaafire-gee-no-evil/ can you help me please ??? :( :( :(
AMG
 

PreviousNext

Return to FEBE/CLEO

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests